Beton cire in de badkamer is de nieuwste trend van 2024

Beton cire blijft ook in 2024 een populaire keuze voor een stijlvolle en moderne badkamer. De waterdichte en naadloze afwerking is niet alleen praktisch, maar zorgt ook voor een unieke uitstraling.

Beton ciré kleuren beschikbaar

Er zijn veel verschillende kleuren mogelijk met beton cire. Denk aan natuurlijke kleuren en patronen waarmee je allemaal mee kan experimenteren.

Natuurlijke kleuren

Kleurtinten zoals beige, taupe en terracotta zorgen voor een warme en natuurlijke sfeer in de badkamer.

Groentinten

Olijfgroen en saliegroen zijn trendy kleuren die een frisse en serene uitstraling geven.

Patronen

Beton ciré kan worden gebruikt om prachtige patronen te creëren op vloeren en wanden. Denk hierbij aan geometrische patronen, maar ook aan natuurlijke motieven zoals bladeren of marmer.

Mat look

De traditionele glanzende afwerking van beton ciré maakt plaats voor een matte look. Dit geeft de badkamer een meer eigentijdse en industriële uitstraling.

beton cire badkamer - nieuwste trend 2024
Beton cire in de badkamer nieuwste trend 2024

Ben je van plan om te gaan voor een badkamer met beton cire? Wij helpen je verder!

Beton cire is een prachtige en moderne afwerking voor je badkamer, die zorgt voor een unieke uitstraling. Maar voordat je je badkamer laat transformeren met deze populaire trend, zijn er een aantal aandachtspunten waar je rekening mee moet houden.

Kosten

De prijs van beton cire in de badkamer varieert van €100,- tot €150,- per m², afhankelijk van de complexiteit van de klus en de kwaliteit van het materiaal. Dit maakt het een relatief dure afwerking in vergelijking met tegels of behang.

Vakmanschap 

Het aanbrengen van beton ciré is een precisiewerk dat vereist dat je over de juiste kennis en vaardigheden beschikt. Fouten in de aanbreng zijn helaas onherstelbaar. Schakel daarom altijd een ervaren vakman in om het beste resultaat te behalen en dure misstappen te voorkomen.

Onderhoud

Beton ciré is een onderhoudsvriendelijke afwerking, maar het is wel belangrijk om het regelmatig schoon te maken met een speciale cleaner. Zo voorkom je dat er vlekken en krassen ontstaan die de uitstraling van je badkamer aantasten.

Offertes

Het vergelijken van offertes kost veel tijd en vaak betaal je meer dan nodig voor een klus van dit soort. Daarom raden wij aan om een expert in te schakelen die je goed kan adviseren, wij helpen bij het selecteren van vakmannen en onderhandelen over prijzen.

Inspiratie nodig? Ontdek de mogelijkheden met beton cire

Beton cire met 3d effect

Beton cire met 3d effect

Prijzen vanaf €180,- p.m²

Bathroom concrete look

Beton cire met vegen

Prijzen vanaf €120,- p.m²

Beton cire glad en strak

Beton cire helemaal strak en glad

Prijzen vanaf €110,- p.m²

Beton cire badkamer kosten

Benieuwd naar de kosten van het laten stucen van je badkamer? StucMatch helpt je graag! Met onze gratis prijsaanvraag vindt je snel en eenvoudig een geschikte stukadoor bij je in de regio, tegen een scherpe prijs.

Waarom kiezen voor StucMatch?

StucMatch werkt alleen met gekwalificeerde stukadoors die betrouwbaar zijn en echt vakmanschap afleveren. Ook bieden wij de beste en eerlijkste prijs en proberen wij altijd met je mee te denken. Wil je graag een prijsindicatie hoeveel een gemiddelde stukadoor kost voor jouw klus? Doe dan hier direct een prijsaanvraag en ontvang binnen 12 uur een offerte.

Geen verborgen kosten

De prijzen die je ontvangt zijn all-inclusive, inclusief materiaal en btw. Zo weet je waar je aan toe bent.

Kwaliteitsgarantie

Wij werken alleen samen met gecertificeerde stukadoors die garant staan voor vakmanschap.

Persoonlijk advies

Onze experts adviseren je graag over de verschillende stucwerkopties en helpen je bij het maken van de juiste keuze.

Bekijk de voordelen en nadelen van stucwerk in de badkamer

Ben je van plan om voor waterdicht stucwerk te gaan in je badkamer, en wil je graag daarvoor kiezen voor beton cire? Lees dan deze tips en beslis zelf als je er echt voor gaat!

waterdicht stucwerk

Voordelen van beton ciré

Een naadloze en strakke uitstraling

Beton ciré creëert een gladde, naadloze look die elke ruimte een moderne en eigentijdse uitstraling geeft. Dit komt doordat het in dunne lagen wordt aangebracht, waardoor er geen naden of voegen ontstaan.

Veelzijdig

Beton ciré kan op verschillende oppervlakken worden aangebracht, zoals vloeren, wanden, plafonds, werkbladen en zelfs meubels. Dit maakt het een ideaal materiaal voor het creëren van een uniforme look in uw hele huis.

Hygiënisch en onderhoudsvriendelijk

Beton ciré is een niet-poreus materiaal, waardoor het zeer hygiënisch is en bestand is tegen vocht, vuil en bacteriën. Het is ook gemakkelijk schoon te maken met een milde zeep en wateroplossing.

Duurzaam

Beton ciré is een zeer duurzaam materiaal dat lang meegaat. Het is bestand tegen krassen, slijtage en verkleuring.

Waterdicht

Beton ciré is waterdicht, waardoor het een ideale keuze is voor vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens.

Nadelen van beton ciré

Kosten

Beton ciré is een duurder materiaal dan andere vloer- en wandafwerkingen, zoals tegels of vinyl.

Installatie

De installatie van beton ciré is een complex proces dat moet worden uitgevoerd door een ervaren professional. Dit kan de kosten van het project verhogen.

Gevoelig voor krassen

Hoewel beton ciré een duurzaam materiaal is, is het wel gevoelig voor diepe krassen. Door te schuiven met meubels of door scherpe voorwerpen te laten vallen, kunnen er krassen op het oppervlak ontstaan.

Kan scheuren

Beton ciré kan scheuren vertonen als het niet op een goed voorbereide ondergrond wordt aangebracht.

Niet geschikt voor doe-het-zelvers

De installatie van beton ciré is een complexe klus die niet geschikt is voor doe-het-zelvers. Als je overweegt om beton ciré in uw huis te gebruiken, is het raadzaam om een professionele aannemer in te schakelen.

Lees hier alle voor- en nadelen van beton cire in de badkamer.

Conclusie?

Beton ciré is een populaire keuze voor interieurdesign vanwege de moderne, industriële uitstraling die het creëert. Het is een veelzijdig materiaal dat op verschillende oppervlakken kan worden aangebracht en het is waterdicht, duurzaam en gemakkelijk schoon te maken.
Er zijn echter ook enkele nadelen aan beton ciré, zoals de hoge kosten en de complexiteit van de installatie. Het is belangrijk om deze voor- en nadelen af te wegen voordat je beslist of beton ciré geschikt is voor jouw project. Hier onder heb je aan paar vragen die jezelf kan vragen om een beslissing te maken.

Is beton ciré geschikt voor jouw project?

Ja, als:

  • Je op zoek bent naar een moderne en industriële look voor uw interieur.
  • Je een duurzaam en onderhoudsvriendelijk materiaal wilt.
  • Je bereid bent om te investeren in een professionele installatie.

Nee, als:

  • Je een beperkt budget hebt.
  • Je zelf klust.
  • Je op zoek bent naar een materiaal dat niet gevoelig is voor krassen.

Mochtje er nog niet helemaal uitkomen dan is het aangeraden om met ons contact op te nemen.

Direct kosten berekenen badkamer laten stucen met beton cire

Vrijblijvend met garantie en binnen 12 uur een vaste prijs per meter!

Neem contact met ons op via WhatsApp

Scan de code met je telefoon